Onze ijsbaan kan helaas niet open

Helaas lukt het ons niet om de ijsbaan open te stellen voor publiek.

Uiteraard balen we hier heel erg van, we hadden wel op een openstelling gerekend. Als je kijkt naar de temperaturen de afgelopen week, was dat ook wel realistisch geweest.

Echter, vanwege de harde wind is er lange tijd een groot windwak geweest. Dit wak is ondertussen wel dichtgevroren, maar het ijs is hier nog maar 5 cm dik.

Uiteraard gaat veiligheid voor alles. Wanneer we de baan zouden openstellen verwachten we veel publiek. Daarom gaan we pas open wanneer het ijs dik genoeg is om voldoende mensen te kunnen dragen.

Een gedachte over “Onze ijsbaan kan helaas niet open

  1. Ik denk dat je zo beter de hele baan geheel kunt sluiten. Als half Nederland op natuurijs schaatst en jullie weer niet open zijn, dan wordt dat steeds vervelender, ook voor jullie denk ik. Het weer wordt in Nederland ook niet kouder komende jaren, dus dient in mijn ogen de baan zodanig te zijn dat deze snel open kan, anders heeft het geen zin. Lange periodes van vorst komen nog maar zelden voor.
    Wordt er nagedacht hoe je de baan kunt aanpassen dat deze snel(ler verantwoord open kan) Ik heb daar in het verleden wel wat over gelezen maar weet het niet meer. De meerwaarde is evident. Een goede schaatsbaan die snel open kan wakkert het schaatsen aan. de baan kan ’s avonds open, is verlicht, je kunt schaatsen huren, iets eten of drinken en naar de wc, en bovenal, veilig schaatsen. Voor jullie zou dat positieve reclame zijn en dus jaarlijks een kans om leden te werven en bekend temaken met jullie activiteiten.
    Ben benieuwd naar jullie ideeën!

    groet

    een (beetje gefrustreerd) schaatsliefhebber, die wel is wezen schaatsen op natuurijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *