Voorlopig einde ijsperiode

Helaas, helaas is het ons niet gelukt de baan open te stellen voor het publiek. Alle voorbereidingen waren getroffen, we waren er helemaal klaar voor.

De vorst was niet streng genoeg om het ijs voldoende dikte te geven. Zoals in eerdere berichten aangegeven, is een dikte van minimaal 8cm nodig om publiek op de baan toe te laten.

Zondagavond hebben enkele leden wat rondjes kunnen rijden op de baan. Met krakend, maar zeer mooi ijs hebben enkele jeugdleden nog een uurtje kunnen schaatsen. Voor veel van hen de eerste keer dat ze op natuurijs konden rijden. Genieten dus. Zie hieronder een paar foto’s. Het was duidelijk dat het ijs nog niet veel extra belasting kon dragen.

Het is ook goed te zien dat we wel wat betere verlichting kunnen gebruiken, dus we zijn heel erg blij met de voorgenomen aanpassingen op het terrein, waaronder moderne verlichting. Dat maakt het wielrennen, skeeleren en schaatsen voor onze leden en de inwoners van Schijndel en omstreken weer veiliger.

Maandagavond hadden we een training gepland voor onze leden, maar de toestand van het ijs was al serieus teruggelopen door de dooi overdag. Er is door een groepje enthousiastelingen wel geschaatst op het zachte ijs. Voor onze jeugd was het natuurlijk weer super leuk om een extra ijstraining in Schijndel te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.