Krijgen we natuurijs?

Door het hele land maakt men zich klaar voor een periode koud winterweer. Vanavond zal het waarschijnlijk ook in Schijndel beginnen met sneeuwen en daarnaast zal vannacht de temperatuur ook voor het eerst onder nul zakken.

De grote vraag is natuurlijk: Kunnen we ook schaatsen op de natuurijsbaan in Schijndel?

Vanwege de warme winters is het ons al een aantal jaar niet meer gelukt om de ijsbaan te openen voor publiek. Dit jaar hebben we, ondanks de COVID-19 beperkingen, toch besloten om water op de baan te zetten. Op dit moment hopen we dat, mocht het lukken om een veilige ijsvloer te maken, we de baan kunnen openstellen voor publiek. We zijn op dit moment in voorbereiding om de ijsbaan op een verantwoorde manier binnen alle regels open te stellen.

Maar eerst maar eens zorgen dat er ijs op de baan komt!

We hopen dat het water op de ijsbaan nog warm genoeg is om de sneeuw in het water te laten oplossen vóórdat er ijsvorming optreedt. Als de sneeuw namelijk op het water/ijs blijft liggen, zal dit zeer nadelig zijn voor de ijsvorming.

Foto’s van maandag 8 februari

We zullen zorgen dat we tijdig via de media en onze website jullie op de hoogte houden van de vorderingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.