Clubkampioenschappen Pupillen groot succes

Afgelopen zaterdag werden de clubkampioenschappen verreden door onze Pupillen. Het was een gezellige avond en een groot succes. Er zijn meerdere Persoonlijke Records gesneuveld en verder aangescherpt! Deelnemers reden verschillende individuele afstanden, en de avond werd afgesloten met een marathon. De uitslagen en tijden volgen later.

Alle deelnemende Pupillen van Thiaf en Willy van de Berk op de ijsbaan. © Jan Rongen
De Pupillen en trainsters van Thiaf op de ijsbaan tijdens de Clubkampioenschappen. © Jan Rongen

Clubkampioenschappen Pupillen

Aankomende zaterdag 3 februari is het zover. Op die dag zal het clubkampioenschap voor pupillen worden verreden. De wedstrijd zal plaatsvinden op onze thuisbaan in het Sportiom in Den Bosch. We beginnen een uur eerder dan we normaal gewend zijn met de training, om 17:30. Mocht je mee willen doen, of andere vragen hebben, vraag het gerust aan je trainer of in de Thialf jeugd Watsapp groep.

Pupillen Thialf in de prijzen

Zaterdag 13 janurai – Afgelopen zaterdag is het Gewestelijk mini-kampioenschap “Kleine Banen” georganiseerd in Den Bosch. Thialf was goed vertegenwoordigd met Pleun (pup F), Josje (Pup E), en Floor (Pup E). Het was wederom een super leuke en goed georganiseerde wedstrijd waar verschillende beste tijden gesneuveld zijn. Als kers op de taart stonden zowel Josje als Floor op het podium in hun klasse! Van harte gefelicteerd Dames!

Floor (1e) en Josje (3e) op het podium van het Gewestelijk mini-kampioenschap kleine baan in Den Bosch. © Jan Rongen

Natuurijs van korte duur

Donderdag 11 januari – Na een paar nachten vorst was er helaas niet genoeg ijs om de ijsbaan te openen voor het breder publiek. Maar de jongste jeugd had geluk, voor hen lag er net voldoende ijs om de eerste training op natuurijs van het nieuwe jaar af te werken. Een ervaring die ze vorlopig niet zulen vergeten. We zien uit naar de volgende vorstperiode!

Junioren van Thialf met hun trainer op het natuurijs op de Leemputbaan. © Jan Rongen

IJsmeester houd slag om de arm

Een van onze ijsmeesters Toine van Heesch is geinterviewed voor een artikel in het Brabants Dagblad. Daar legt hij uit dat het water nog warm is/was, en er wel drie a vier nachten met minimaal 7 graden vorst nodig is voordat er mogelijk geschaatst kan gaan worden. Hij heeft hoop, maar er zijn wel echt meerdere nachten nodig met matige vorst waarbij het overdag niet boven nul komt.

We houden het nauwlettend in de gaten!