Schaatsen bij Thialf – Seizoen 2018-2019

Ondertussen zakken de temperaturen weer richting het vriespunt. In oktober is voor Thialf, dé schaatsvereniging van Meierijstad, het nieuwe schaatsseizoen weer van start gegaan.

Dus zijn we ook weer gestart met de schaatstrainingen voor de jeugd in het Sportiom te ‘s-Hertogenbosch. Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en wil je graag eens kijken of schaatsen iets voor jou is? Dan ben je van harte welkom om met ons mee te doen.

Ook voor volwassenen (van beginners tot fanatieke recreanten) wordt er dit jaar weer een trainingsavond georganiseerd. Op vrijdagavond wordt op de kunstijsbaan te Tilburg in verschillende groepen getraind vanaf 20.00 uur.

Voor gevorderde schaatsers en wedstrijdrijders wordt er ook nog getraind op dinsdagavond vanaf 18.30 uur op de ijsbaan in Eindhoven.

Lijkt het je wel iets om je schaatstechniek te verbeteren, om flink aan je conditie te werken, je persoonlijke records te verbreken of gewoon veel plezier op het ijs te hebben? Wil je eerst een paar keer meedoen om te ervaren of schaatsen echt iets voor jou is, dan is dat natuurlijk gewoon mogelijk. Neem even contact op met de schaatsvereniging via secretariaat@thialfschijndel.nl zodat je precies kunt bekijken wat bij je past.

Onze ijsbaan kan helaas niet open

Helaas lukt het ons niet om de ijsbaan open te stellen voor publiek.

Uiteraard balen we hier heel erg van, we hadden wel op een openstelling gerekend. Als je kijkt naar de temperaturen de afgelopen week, was dat ook wel realistisch geweest.

Echter, vanwege de harde wind is er lange tijd een groot windwak geweest. Dit wak is ondertussen wel dichtgevroren, maar het ijs is hier nog maar 5 cm dik.

Uiteraard gaat veiligheid voor alles. Wanneer we de baan zouden openstellen verwachten we veel publiek. Daarom gaan we pas open wanneer het ijs dik genoeg is om voldoende mensen te kunnen dragen.

Ochtend 27-02: Stand van zaken

Hallo allemaal,

Het ijs op de Schijndelse Leemputbaan is ondertussen zo’n 4 centimeter dik.

Het windwak wat, vanwege de wind, nog niet was dichtgevroren, is nu ook bedekt met een dun laagje ijs.

Vandaag blijft het hopelijk de hele dag onder nul, maar de zon schijnt ook flink. Aan het eind van de middag neemt de ijsmeester wederom de stand van zaken op.

We houden jullie op de hoogte!