Training

Pupillen

Voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar heeft Thialf een speciaal uur op de ijshockeybaan van het Sportiom in ‘s-Hertogenbosch. Iedere zaterdag van 18:30 tot 19:30 wordt in deze ijshal schaatstraining gegeven. Dit wordt samen gedaan met de schaatsvereniging Willy van de Berk uit Haarsteeg. De trainingen vinden plaats in verschillende groepen en  onder begeleiding van ervaren schaatstrainers.

Training van Pupillen op de ijshockeybaan van het Sportiom in ‘s-Hertogenbosch. © Jan Rongen

Junioren en Senioren

Junioren (12+) en Senioren wedstijdrijders (langebaan en marathon) trainen in IJssportcentrum Eindhoven. Op donderdag is er een trainingsmogelijkheid van 18:30 tot 19:45. Wedstrijden vinden in het weekend plaats.

Training van de Junioren op de 400 meter baan in het IJssportcentrum Eindhoven.. © Bart van Dartel

Recreanten

Ook voor recreanten biedt Thialf voldoende mogelijkheden voor een gezellige en leerzame schaatsperiode. Zo bent u altijd voorbereidt op natuurijs! Er worden trainingen gegeven op vrijdagavond van 20:00 tot 21:15 in de Ireen Wüst IJsbaan te Tilburg.

Er wordt momenteel getraind in twee groepen. De aandacht van beide trainingsgroepen is  gericht op het verbeteren van de schaatstechniek. Het is natuurlijk ook goed voor de conditie.

Tijdens een natuurijsperiode wordt er in groepsverband ook deelgenomen aan toertochten.

Training van de recreanten op de 400 meter baan op de Ireen Wüst IJsbaan Tilburg. © Jurrien Vos