Training

Jeugd

Voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar heeft Thialf een speciaal uur op de ijshockeybaan van het Sportiom in ‘s-Hertogenbosch. Iedere zaterdag van 18:30 tot 19:30 wordt in deze ijshal schaatstraining gegeven. Dit wordt samen gedaan met de schaatsvereniging Willy van de Berk uit Haarsteeg. De trainingen vinden plaats onder begeleiding van een groep ervaren schaatstrainers. Er worden verschillende trainingsgroepjes samengesteld zodat iedere pupil op zijn of haar eigen niveau wordt begeleid.

Wedstrijdrijders

Voor een deel is Thialf gericht op het wedstijdrijden (langebaan en marathon). Trainen voor wedstrijden kan dan ook op verschillende dagen in de week. Op dinsdag is er in Eindhoven een training van 18:30 tot 19:45 waarin op wedstrijdniveau getraind wordt. Op vrijdag wordt er in Tilburg getraind van 20:00 tot 21:15.

Recreatief

Ook voor recreanten biedt Thialf voldoende mogelijkheden voor een gezellige en leerzame schaatsperiode. Zo bent u altijd voorbereidt op een eventuele natuurijsperiode! Voor de niet wedstrijdgerichte schaatsers binnen Thialf worden er trainingen gegeven op vrijdagavond van 20:00 tot 21:15 in de Ireen Wüst IJsbaan te Tilburg.

Er wordt getraind in drie groepen. De eerste en de tweede groep zijn er voor de beginners en licht gevorderden. De nadruk ligt hierbij op het aanleren en verbeteren van de schaatstechniek. De derde groep is voor de gevorderden. Hier wordt zowel op techniek gelet als ook aan de conditie gewerkt. De nadruk van beide trainingsgroepen is niet gericht op wedstrijdschaatsen maar op het verbeteren van de schaatstechniek. Het is natuurlijk altijd goed voor de conditie.

Tijdens een natuurijsperiode wordt er in groepsverband ook deelgenomen aan toertochten.